Anleggsarbeider pågår - vi bygger 9er fotballbane og ruster opp skøytebanen!

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 7. Jul 2024

9er fotballbane graves ut vest på anlegget.  

Det er blitt juli måned og ferietid, idrettsanlegget er stillere og de fleste engasjerte har tatt seg velfortjent sommerferie fra sine verv og oppgaver. Det blir godt med en pustepause fra verv og aktiviteter, men også godt å komme seg litt unna anlegget en periode - siden anlegget nå har gravemaskiner rundt seg på alle kanter.


Gjennom forsommeren har vår aktivitet måttet tilpasse seg byggearbeider av den nye buss- og parkeringsplassen. Det arbeidet tar smått om senn form, bussrundkjøringen er etablert, selv om det der gjenstår noe finpuss. Arbeidene er nå flyttet litt sørover og det pågår nå utgraving av nye parkeringsplassen. 


9er fotballbane tar form

I juni måned startet også arbeidene med klubbens nye investering, en ny kunstgressbane. Vi bygger en bane i størrelse 48*68 meter spilleflate, en størrelse som er tilpasset en spillform 9 mot 9 spillere per lag. 9er bane benyttes i aldersbestemt fotball i 12 og 13 års klassen, men skal også brukes av lag som spiller 7er og 5er fotball (i praksis alle aldersklasser i barnefotball). På bildet ovenfor - som er knipset fra taket på idrettshallen - ser dere maskinen til entreprenør Niklas Eriksen AS har begynt utgravingen. Entreprenør tar i skrivende stund en liten sommerferie, men arbeidene går i gang igjen i overgangen juli - august. Vi kommer tilbake mer mer informasjon om prosjektet i august måned. 


Ansiktsløftning skøytebane

Om dere trodde det blir stillstand på alle gravemaskiner rundt anlegget i juli - tro om igjen! Du slipper ikke unna motordur fra maskiner om du skal gå deg en tur forbi hallen, for på skøytebanen vår må det nemlig utføres en helt nødvendig overhaling. Grunnen på banen har vel egentlig aldri vært optimal for legging av skøyteis i og med sin skjevhet og leiregrunn. Grunnen er også over tid forverret av nedbørsmengder kombinert med større trafikk av menneskeføtter og bilhjul. I løpet av våren har flere aktører jobbet sammen mot et felles mål - en helt nødvendig oppgradering skøytebanen. 

De nevnte aktørene som har interesser i området er AFSK ved skøytegruppa, AurskogMartn og Aurskog Høland kommune ved midlertidige skoledriften. 

For AFSK skøyter er dette prosjektet et kjærkomment anleggsløft. Arbeidet vil gi gruppa klart forbedrede forutsetninger til å lage skøyteis til vinteren når kuldegradene kommer. Nå blir det langt kortere tid mellom første natt med kuldegrader og til første skøyteskjæret. Gruppa vil også minske vannforbruket betraktelig. Så det er en klar oppside for kommende skøyteaktivitet vinterstid. 

AFSK er byggherre for prosjektet, og entreprenør Jens Arne Delerud er engasjert til arbeidet med oppgradering av skøytebanen, og arbeidet utføres innenfor juli måned. 

Prosjektet skal som nevnt delfinansieres av spillemidler (utbetales først 2025), kommunalt tilskudd, og et tilskudd fra Aurskog Sparebank gavefond  - 1000takk for dette! 

Klubben kommer ikke unna og måtte putte inn noe egenkapital, og for å minimere denne mest mulig vil AFSK skøyter gjennomføre en spleis aksjon utover høsten. 


Vi gleder oss over de kommende ansiktsløftningene på idrettsanlegget ! 

Til minne om Iskongen, Hans Anders Andersen

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 19. Jun 2024

Foto; Bjørn Ivar Bergerud (hentet fra boka En venn for livet, Hammer / Johannesen)

Hans Anders Andersen f.1944, sovnet stille inn i dag etter lengre tids sykdom. 

Hans Andersen, en ivrig skøyteentusiast med tilnavnet Iskongen, var en enorm drivkraft i skøyteidretten i Aurskog. Han kom inn i klubben i 1973 sammen med sin datter Anita Andersen (nå Kopperud) da hun startet sin skøytekarriere, og fra første stund skulle det vise seg at han ble en viktig brikke for klubbens skøytegruppe mange år fremover, både sportslig og administrativt. 

Mot slutten av 70-tallet tok han over treneransvaret i skøytegruppa, et verv han beholdt i over 25 år. I denne perioden satt flere Aurskog-løpere farge på Norgeseliten. 


Våre varmeste tanker går til hans familie. 

Vi lyser fred over hans minne. 


(kilde: En venn for livet, Aurskog-idretten gjennom 100 år, av Hammer / Kind Johannssen)
Priser for utleie:

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 3. Apr 2024


Enhet:Arrangement:Tidsrom:Pris:
Klubbhuset, 80. pers.Konfirmasjon, barnedåb, fest etc.HelgKr. 3 500,-

Barnebursdag etc. < 5 timerKr. 1 500,-

Møte, kurs etc. < 5 timerKr. 1 500,-
Møterom, 15 pers.Møte, kurs etc. < 5 timerKr. 1 500,-
Klatrevegg i hallenetter avtale
Avtales
AurskoghallenHel banePer timeKr. 1 200,-
Kunstgressbane, 11Halv banePer timeKr. 1 000,-

Hel banePer timeKr. 1 700,-
Kunstgressbane, miniHel banePer timeKr. 500,-
Gressbaner

Avtales
Bord, 40 stk. 
Stk.Kr. 100,-
Stoler, 400 stk.
Stk. Kr. 25,-
PRISER BEVERTNINGUtover ordinære kioskvarer

KaffekanneMøter / leietakerePr kanneKr 100,-
Kringle, ca 30 biter

Kr 500,-
Sjokoladekake, langpanne

Kr 500,-
Kanelsnurrer
StkKr 25,-
Snitter / påsmurte rundstykker
StkKr 50,-
Karbonadesmørbrød m løk
StkKr 90,-
Smørgåstårta til ca 10 pers
StkKr 800,-
Stor baguett (m valgfritt pålegg)
Stk Kr 70,-


Protokoll fra Årsmøtet 14.mars

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 31. Mar 2024

Her er signert protokoll fra årsmøtet 14.mars. 
Per Helge Lien mottar Idrettsprisen for sin innsats i 2023

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 15. Mar 2024


Gratulerer til Per Helge Lien som er vinner av Idrettsprisen for sin innsats gjennom 2023! 

En lettere skjelven Per Helge Lien mottok prisen på kroner 10.000, delt ut av Frode Hagen fra Aurskog Sparebank. Prisen som vår Generalsponsor deler ut hvert år på årsmøtet skal tilfalle en aktiv / trener / leder / ildsjel - en person som har utmerket seg spesielt det siste året. 

En ydmyk og skjelven Per Helge mottar prisen - Gratulerer !! Til venstre: Klubbleder Joar Akselsen. T.h: Frode Hagen, Aurskog Sparebank. Per Helge er en veldig verdig vinner. Han står sentralt i det meste som foregår i fotballgruppa, han utfører mange faste og oppdukkende saker i fotballen - både før, under og etter sesong. 

Her er juryens innstilling: 

Aursog Sparebank Idrettspris.

Aurskog sparebank sammen med AFSK har vurdert mange kandidater til årets Aurskog sparebank idrettspris. Prisen skal gis til en aktiv utøver, dommer, trener/leder, eller ildsjel i klubben. 

Vi har mange flinke folk som stiller opp og gjør en stor innsats for klubben vår, og i år går denne prisen til en som innfrir mange av idrettsprisens kriterier. 

Dette er en som er svært aktiv på mange områder i klubben, men er ikke selv aktiv spiller i dag. Siste oppføring som aktiv spiller var etter 2022 sesongen med 12 kamper med AFSK logoen på brystet. 

Dette er en person som ved hvert årsskifte starter opp den store jobben med å få alle lag på plass inn i terminlistene og påmelding av lag. En stor jobb, men som vedkommende har full kontroll på. 

AFSK innecup, et av årets store høydepunkt. Her er denne personen en primus motor og sørger for at cupen år etter år blir en stor suksess blant både store og små deltakere. En cup som betyr mye for mange, ikke bare våre egne lag.   

Men det stopper ikke her! Når sommeren melder sin ankomst og fotballskolen står for tur, er han, for det er en han, på plass igjen. Det legges til rette for noen fantastiske dager på sletta for alle som ønsker. Her står han klar med t-skjorter til instruktører, deler ut bagetter og sjokomelk til deltakerne, og passer alltid på at alle har det bra. 

Etter sommerferien kommer skolestart og syvårsserien. Da er han på plass igjen, denne gangen for de aller yngste i klubben. Her legger du til rette for en fantastisk dag fylt med hundrevis av fotballkamper, glede og opplevelser for framtidens store fotballspillere. 

Før dette arrangementet er ferdig, er planleggingen av Aurskog Sparebank Cup i full gang. Cupen arrangeres hver helg i hele november og da er du også ofte og bidrar med selve gjennomføringen. 

At du har et stort hjerte for klubben er ikke vanskelig å se, og du er virkelig en hverdagshelt som legger til rette for at små og store i denne klubben får gode opplevelser. Gode opplevelser gjennom ulike arrangementer som bidrar til fotballglede, både på- og utenfor banen. 

Du har mange verv og stort ansvar, mye har vi allerede nevnt. Blant andre verv og oppgaver du har i klubben kan vi nevne: 

Nestleder i fotballstyret, kontaktperson M34, ansvarlig for systemene FIKS og Treningsøkta i tillegg til spillerlisenser. Det skal også nevnes at i tillegg til alt det du holder på med at du også er engasjert rundt 2010 kullet og egne barn. 

Per Helge Lien, du er kåret til vinner av Aurskog Sparebank idrettspris, gratulerer så mye!


Andre nominerte for sin innsats i 2023: 

  • Leif Rune Sjøbrend
  • Rune Sand
  • Berit Elisabeth Nysæter


Daglig leder