Til minne om Jon Halvor Brubak

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 7. Aug 2020


Jon Brubak (foto: Bjørn Ivar Bergerud, hentet fra boka "En venn for livet - Aurskog-idretten gjennom 100" år av Hammer/Kind-Johannessen)

Det er med stor sorg klubben er orientert om æresmedlem Jon Halvor Brubaks bortgang 31.7. Våre varmeste tanker går til hans nærmeste. 


Jon Halvor var kjent som en svært solid arbeidskar, ja en kraftkar i følge dem som jobbet med ham. Han var leder i Aurskog IL i to perioder, 1959 - 63 og 1965 - 70. Totalt hele 11 år som klubbleder, det står det særdeles respekt av. 

Fra boken "En venn for livet - Aurskog-idretten gjennom 100 år" (Hammer/Kind-Johannessen) kan vi lese om Jon i kapittelet Lang dags ferd mot samling. Det står skrevet om Jon Brubak: 

 En kjempe. Det hører med til sjeldenhetene at noen blir æresmedlemmer i et idrettslag nesten uten å ha drevet aktiv idrett, men Jon Brubak ble det. Litt fotball og litt skøyteløping på Dyrerudtjernet drev han riktignok med som guttunge, men det ble med det. Som administrator gjorde han imidlertid en kjempejobb og var blant annet formann i AIL i hele 11 år. At dette falt sammen med storhetstida for Aurskog-fotballen midt på 60-tallet, at fotballbanen på Aursmoen "Tundraen", og Lierbakken ble bygget i denne perioden, er ikke tilfeldig. Kraftkaren Jon Brubak, som i 60 år hadde sitt daglige virke i skauen, tok i så det monnet også for idrettslaget. "-Doktor Hval sa tidlig til meg noe jeg har fulgt siden: Du kan ta i så det sværtner for aua, men du må passe på å stå støtt med begge beina!" 


Vi lyser fred over Jon Brubak minne. 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.