Anleggsarbeider pågår - vi bygger 9er fotballbane og ruster opp skøytebanen!

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 7. Jul 2024

9er fotballbane graves ut vest på anlegget.  

Det er blitt juli måned og ferietid, idrettsanlegget er stillere og de fleste engasjerte har tatt seg velfortjent sommerferie fra sine verv og oppgaver. Det blir godt med en pustepause fra verv og aktiviteter, men også godt å komme seg litt unna anlegget en periode - siden anlegget nå har gravemaskiner rundt seg på alle kanter.


Gjennom forsommeren har vår aktivitet måttet tilpasse seg byggearbeider av den nye buss- og parkeringsplassen. Det arbeidet tar smått om senn form, bussrundkjøringen er etablert, selv om det der gjenstår noe finpuss. Arbeidene er nå flyttet litt sørover og det pågår nå utgraving av nye parkeringsplassen. 


9er fotballbane tar form

I juni måned startet også arbeidene med klubbens nye investering, en ny kunstgressbane. Vi bygger en bane i størrelse 48*68 meter spilleflate, en størrelse som er tilpasset en spillform 9 mot 9 spillere per lag. 9er bane benyttes i aldersbestemt fotball i 12 og 13 års klassen, men skal også brukes av lag som spiller 7er og 5er fotball (i praksis alle aldersklasser i barnefotball). På bildet ovenfor - som er knipset fra taket på idrettshallen - ser dere maskinen til entreprenør Niklas Eriksen AS har begynt utgravingen. Entreprenør tar i skrivende stund en liten sommerferie, men arbeidene går i gang igjen i overgangen juli - august. Vi kommer tilbake mer mer informasjon om prosjektet i august måned. 


Ansiktsløftning skøytebane

Om dere trodde det blir stillstand på alle gravemaskiner rundt anlegget i juli - tro om igjen! Du slipper ikke unna motordur fra maskiner om du skal gå deg en tur forbi hallen, for på skøytebanen vår må det nemlig utføres en helt nødvendig overhaling. Grunnen på banen har vel egentlig aldri vært optimal for legging av skøyteis i og med sin skjevhet og leiregrunn. Grunnen er også over tid forverret av nedbørsmengder kombinert med større trafikk av menneskeføtter og bilhjul. I løpet av våren har flere aktører jobbet sammen mot et felles mål - en helt nødvendig oppgradering skøytebanen. 

De nevnte aktørene som har interesser i området er AFSK ved skøytegruppa, AurskogMartn og Aurskog Høland kommune ved midlertidige skoledriften. 

For AFSK skøyter er dette prosjektet et kjærkomment anleggsløft. Arbeidet vil gi gruppa klart forbedrede forutsetninger til å lage skøyteis til vinteren når kuldegradene kommer. Nå blir det langt kortere tid mellom første natt med kuldegrader og til første skøyteskjæret. Gruppa vil også minske vannforbruket betraktelig. Så det er en klar oppside for kommende skøyteaktivitet vinterstid. 

AFSK er byggherre for prosjektet, og entreprenør Jens Arne Delerud er engasjert til arbeidet med oppgradering av skøytebanen, og arbeidet utføres innenfor juli måned. 

Prosjektet skal som nevnt delfinansieres av spillemidler (utbetales først 2025), kommunalt tilskudd, og et tilskudd fra Aurskog Sparebank gavefond  - 1000takk for dette! 

Klubben kommer ikke unna og måtte putte inn noe egenkapital, og for å minimere denne mest mulig vil AFSK skøyter gjennomføre en spleis aksjon utover høsten. 


Vi gleder oss over de kommende ansiktsløftningene på idrettsanlegget ! 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.